top of page

Homeopatia hoitomuotona

Homeopatian kehitti saksalainen lääkäri, kemisti ja apteekkari Samuel Hahnemann (1755-1843). Homeopatia on 200 vuotta vanha luonnonlääketiede, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan tai fyysisiä oireita. Homeopatia on maailmassa toiseksi eniten käytetty hoitomuoto ja useissa maissa sairausvakuutusten korvauksen piirissä. Se on kokonaisvaltaista, lempeää luonnonlääketiedettä, jonka tarkoituksena on vahvistaa potilaan omaa vastustuskykyä ja siten tukea kehon omaa paranemisprosessia ja edistää terveyttä.

Homeopatiassa ihmistä hoidetaan emotionaalisena, mentaalisena ja fyysisenä kokonaisuutena ja se sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille ihmisille sekä myös eläimille. Homeopatialla voi hoitaa myös raskauden aikana. Homeopatia on myrkytön ja ekologinen hoitomuoto, missä ei käytetä lääkeaineiden valmistuksessa eläinkokeita vaan lääkeaineet testataan terveillä henkilöillä.

Homeopatia perustuu samankaltaisuuden lakiin, mikä tarkoittaa että aine, joka synnyttää terveessä henkilössä tiettyjä oireita, parantaa nuo samat oireet sairaassa. Esimerkiksi sipulin kuoriminen aiheuttaa nuhan kaltaisia oireita: silmien kirvelyä ja vuotamista sekä nenän valumista.  Homeopaattisesti sipulista valmistettu lääkeaine Allium Cepa auttaakin usein flunssan oireissa, kun olo on kuin kuorisi sipulia.

Homeopaattinen hoito sopii niin akuuttien kuin kroonistenkin oireiden ja sairauksen hoitoon. Homeopatialla voidaan hoitaa esim. lasten korvatulehduksia, tulehduskierteitä, ihottumia, allergioita, astmaa, migreeniä, vaihdevuosioireita, masennusta, unettomuutta jne. Homeopaattisessa hoidossa akuutit oireet voivat helpottaa varsin nopeastikin, kroonisten sairauksien kohdalla vaaditaan yleensä enemmän aikaa ja seurantakäyntejä.

Homeopatiaa voidaan käyttää ongelmitta koululääketieteen rinnalla.

bottom of page