top of page

Tieni homeopaatiksi

Olen valmistunut Diplomi Homeopaatiksi (TSHhom) Transformational School of Homeopathy (TSH) Helsingistä ja saman aikaisesti suoritin peruslääketieteen opinnot englantilaisessa Alternative Training School koulutuksessa. Olen ollut Suomen Homeopaatit ry hallituksen jäsenenä vuosina 2013-2016.

Matkani homeopaatiksi alkoi, kun muutin 25 vuoden ulkomailla olon jälkeen takaisin Suomeen. Hämmästyksekseni Suomessa lääkärit eivät ehdottaneet vaihtoehtoisesti luonnollisempia, kokonaisvaltaisempia ja kevyempiä hoitomuotoja akuuteissa sairauksissa vaan tarjosivat poikkeuksetta vain kovaa kemiallista lääkitystä. Silloin ymmärsin suuren eron keski-eurooppalaisessa terveydenhoidossa, missä vaihtoehtohoidot kuuluvat normaalina käytäntönä jo lääkärin vastaanotolla.

Muutettuani takaisin Suomeen jouduin laittamaan urasuunnitelmani uusiksi ja ystävällinen neuvo herätti kiinnostukseni homeopatiaan, mistä seurasi nelivuotinen klassisen homeopatian opiskelu. Silloin muistin myös, että lastenlääkärini Sveitsissä oli aina neuvonut homeopaattisia lääkeaineita pienen lapsen akuuttien oireiden ensihoitoon. En vain koskaan muistanut hoitomuodon nimeä, vaikka ahkerasti hoidin lastani pienillä ihmerakeilla. Kiitos tuon mahdollisuuden hoitaa lastani luonnollisemmin ei minun nyt kymmenvuotias poikani ole eläessään tarvinut antibioottikuuria tai ollut muutenkaan niin sairas, että olisi täytynyt hakea lääkärin apua.

Homeopatian opiskelu avasikin minulle kokonaan uuden tien, jota nyt kuljen. Se on tie loppuelämän pituiseen oivaltamiseen, itsensä kehittämiseen ja jatkuvaan oppimiseen ja ennen kaikkea iloon auttaa muita kokonaisvaltaisessa luonnollisessa terveydessä.

bottom of page